אורז הוא אחת מאבני היסוד של המטבח שלנו. כשהילדים היו קטנים הם אהבו רק אורז לבן, ולא נרשמו בקשות מיוחדות. היום... הם יודעים יותר טוב ומבקשים את "אורז ההפתעות" בכל ארוחה.
המתכון - פשוט, בריא, וניתן לשינוי כאהבת נפשכם
המרכיבים
• 2 כוסות אורז לבן פרסי או בסמטי
• 4 כפות שמן זית כתית משובח
• 3 כוסות מים
• בצל גדול קצוץ
• 3 גזרים קצוצים לקוביות קטנות
• חצי צרור כוזברה
• כפית גדושה מלח
אופן ההכנה
• מטגנים את הבצל עד להזהבה בשמן הזית
• מוסיפים את הגזר, מכסים וממשיכים בבישול עד לריכוך הגזר, כ-10 דקות
• מוסיפים את האורז ומערבבים היטב למשך כדקה
• מוסיפים את הכוזברה, המים והמלח ומרתיחים
• מבשלים כ-20 דקות על אש בינונית
• מכבים ומשאירים לנוח ל-10 דקות
• מגישים לשולחן
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.